Cindy en Olaf op 33b – Nieuwe Buren

door • 13 juli 2024 • Bewoners

Eenmaal woonachtig aan Goudkust Graaf Florisstraat willen mensen nog wel verhuizen maar liever niet meer de straat uit. Zo ruilden Tony en Karin van woning met Ismaël en Rineke en vertrokken Joost en Lisanne onlangs van nummer 42 naar nummer 91. Hanneke en Olivier van 111 verhuizen naar 89 en Rogier en Mechteld naar nummer 43. Hun voormalige woning, nummer 33b, biedt binnenkort plek aan echt nieuwe buren, en daarmee komen we op het onderwerp van dit stukje: Cindy en Olaf. 

Binnenkort, want ze wonen er nu nog niet. Als ik langskom, staat het stel op het punt om de bovenverdieping van een nieuwe houten vloer te voorzien. Een keurige stapel planken ligt al geduldig te wachten. Als de vloer boven eenmaal ligt, is de bovenverdieping bewoonbaar en kunnen ze van daaruit de benedenverdieping afmaken, zo vertelt Cindy mij het plan. 

Samenwonen

Olaf en Cindy zijn een stel dat elkaar op wat latere leeftijd heeft gevonden en inmiddels zo’n tien jaar samen is. Ze zijn getrouwd en het LATen beu. In deze woning gaan ze voor het eerst samenwonen. Grappig , de bovenburen van 33a hebben elkaar eveneens op latere leeftijd leren kennen om uiteindelijk hier voor het eerst te gaan samenwonen. Iets in het karma van dit pand? 

Olaf

Er is al behoorlijk wat kluswerk verricht, voornamelijk door Olaf. Alle muren en kozijnen zijn opnieuw gewit en de nieuwe badkamer is bijna af. Een drukke periode want hij is zijn dagelijkse werk gewoon blijven doen, zegt Cindy. Olaf werkt als fysiotherapeut in Capelle a/d IJssel. Zijn specialiteit is orthopedie: hij begeleidt patiënten in de herstelfase van de revalidatie na – met name – complexe knieletsels. Mooi werk vindt hij het. Je helpt mensen echt en ziet ze vaak een stuk mobieler en gelukkiger vertrekken dan dat ze binnenkomen. Olaf komt uit een ras rotterdamse familie en is opgegroeid in Barendrecht. Hiervoor woonde hij in Kralingen. Zijn appartement aldaar heeft hij verkocht. Tot straks de vloer ligt, woont hij tijdelijk bij familie. 

Cindy

Cindy is musicus. Ze komt uit een muzikaal nest met een vader die professioneel concertpianist was, een moeder die altviool speelde en een broer die cellist is. Zelf speelt ze viool in twee orkesten. Allereerst het PHION – voortgekomen uit een fusie van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest en daarnaast in het Mahler Chamber Orchestra, een internationaal kamerorkest met musici van 25 verschillende nationaliteiten, dat resideert in concertzalen over de hele wereld. Voor deze twee orkesten is Cindy veel onderweg, dan weer naar Arnhem, dan weer Enschede en dan weer naar Duitsland, Oostenrijk of andere landen. Voorheen deed ze dit vanuit thuisbasis Amsterdam, maar van dat huis heeft ze vorige week met enige weemoed de sleutels ingeleverd om zeer binnenkort ook de nieuwe woning te betrekken. Ze heeft nog niet zo veel met Rotterdam. Het feit dat er meer Amsterdammers zijn die zonder spijt de overstap naar de Graaf Florisstraat hebben gemaakt, stelt haar enigszins gerust. Verder krijgt ze hier beschikking over een eigen kamer om te studeren – dat was een harde voorwaarde – en is er op de begane grond genoeg ruimte voor de antieke vleugel, een erfstuk van haar vader.  

Stolperstein

Even geleden viel Cindy’s oog op de Stolpersteine voor haar deur die herinnert aan de Joodse familie Van Geldere, die vanuit deze woning op 31 december 1942 naar Westerbork gedeporteerd is en later in Dachau is omgekomen. Toen ze de gegevens van zoon Jules Louis (Loekie) van Geldere opzocht op JoodsMonument.nl had ze een kippenvelmoment: de jongen staat met een viool op de foto. Ze zal aan hem denken wanneer ze binnenkort haar eigen vioolmuziek door het huis laat klinken. 

Wijk verkennen

Kralingse Olaf en Amsterdamse Cindy hebben nog weinig tijd gehad om straat en buurt te verkennen al hebben ze al wel van alles gehoord van buurvrouw Nina. In een eerder stadium zijn ze flink voor deze straat geënthousiasmeerd door aankoopmakelaar Karel. Ik tip ze wat restaurantjes en café’s en vooral die ene website die zonder twijfel de beste bron is voor alles wat er in straat en buurt te beleven is.

Dan vertrek ik, want de vloerplanken moeten worden gelegd. Blij verlaat ik hun woning: weer twee fijne straatgenoten erbij!

Cindy en Olaf, welkom!

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.