Zomerborrel leidt tot nieuwe initiatieven

door • 13 juli 2024 • Buurt en wijk, Vereniging

De mid-zomerborrel was weer een succes! Oude getrouwen & nieuwe buren/leden, lekkere hapjes & mooi weer; gezelligheid & kunstzinnige uitingen. Én weer nieuwe initiatieven in de maak. Als nieuwe leden mochten we verwelkomen: Edwige & Patrick, Naya, en Shannon & Carlos. Maak kennis met ze en lees welke nieuwe ideeën ze inbrengen.

Edwige & Patrick

Ze wonen al járen aan de Heemraadssingel, om de hoek van de Graaf Florisstraat. Hun kinderen hadden ook al wel eens meegedaan met Koken bij Flo, dus ze waren al bekend met het hoekpandje. Maar pas onlangs besloten ze lid te worden van de vereniging Ter Bevordering, aangespoord door Franz. Patrick was ik al tegengekomen in de FeestWeek van Middelland, bij het Branco Festival. Ik wilde daar de GraafFloris-Eeuwfeest-slingers ophangen voor de aankleding van het festival, en zag een zeer lange man die wel bij de takken kon. En nu kwam ik ‘m zowaar weer tegen bij de buurtborrel, en bleek het warempel ons kersverse lid Patrick!

Naya en Patrick in gesprek

Naya

Naya komt uit Oekraïne. Ze is gevlucht voor oorlogsgeweld. Nu huurt ze een kamer in de Graaf Floris en probeert het gewone leven weer op te pakken. Ze werkt als receptionist in een hotel hier in de buurt. Ze is onlangs lid geworden van de straatvereniging en organiseert nu eens in de twee weken een intellectuele debatclub op zaterdagochtend in ons pandje. Naya en landgenoten bespreken dan wisselende onderwerpen. Van Kant tot Nietzsche, van poëzie tot kunst.

Tijdens de buurtborrel besloten we om in het najaar een gezamenlijke activiteit te doen. Samen koken en samen eten: een Nederlands- Oekraïense ontmoeting. Wil je mee helpen dit te organiseren? Meld je dan aan bij vereniging@graafflorisstraat.nl onder vermelding van ‘Oekraïense ontmoeting’. In het najaar horen de leden er meer over, als we een datum hebben bepaald.

Shannon & Carlos

Dit Amerikaans-Mexicaanse stel heeft op meerdere plekken in de wereld gewoond. Het werk bracht ze naar Nederland. Eerst woonden ze in Utrecht, maar kozen daarna voor Rotterdam vanwege de betere internationale school alhier: het RISS (Rotterdam International Secondary School), waar hun 14-jarige zoon nu op zit.

De afgelopen twee jaar woonden ze in de Beatrijsstraat, maar moesten hun huurhuis verlaten toen verlenging van het 2-jarige huurcontract niet tot de mogelijkheden bleek te horen. Ai, daar hadden ze niet op gerekend! En dan hadden ze ook nog net een nieuwe pup voor wie rust, reinheid en regelmaat van belang is. Dat was dus wel even paniek. Gelukkig vonden ze vlak om de hoek, in de Graaf Florisstraat, een nieuw huurhuis. Heel fijn, want hun zoon kan daardoor nog steeds lopend naar school. En ook de hond kan zijn vertrouwde rondje blijven lopen.

Aangemoedigd door alle mooie buurtinitiatieven besloot Carlos ter plekke ook een duit in het zakje te doen, en de vereniging te verrijken met zijn culturele achtergrond: In het kader van Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag hosten Carlos & Shannon op zaterdag 14 september een Mexicaans diner met verschillende Mexicaanse gerechten. Start is om 17:00 uur. De kosten van het eten worden gedeeld door de aanwezigen. Er is plek voor ca. 15 personen. “Sommige van de ingrediënten zijn lastig te verkrijgen en vrij prijzig,” laat Carlos vast weten, “maar ik beloof dat het zeer de moeite waard is.” Shannon prijst haar man aan als een zeer goede kok. Wil je meer weten over de Mexicaanse onafhankelijkheid, onder de geneugten van typisch Mexicaanse gerechten en in goed gezelschap? Meld je dan aan bij Carlos via deze link.

Nina Huygen
Laatste berichten van Nina Huygen (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.