Kids – Maes

door • 13 juli 2024 • Kinderen

Vorige aflevering was ik op bezoek bij Malena, op nr 5a, u weet wel, dat meisje die zo gek is op paarden, nou ja, pony’s eigenlijk en die een spontane demonstratie gaf op haar houten hobbelpaard. Dat beest staat nog uit te hijgen, zo werd hij opgejaagd door Malena.

Maar nu ben ik te gast bij Maes van de Velde, die met moeder Hanneke, vader Olivier en niet te missen zusje Emi van 6 jaar op nr 111b woont, dat wil zeggen, nog wel, want ook dit gezin gaat verhuizen. Gelukkig voor Maes wordt het geen grote reis, want ze gaan naar nummer 89 en dat is weer waar Berend woont, het ventje met die flitsende tennisservice, die gaan wel een end weg, ergens naar het Oosten van het land. Ze gaan het nog missen, de Graaffloris, hoewel….beetje meer ruimte en groen 🫣.

Maar Maes blijft lekker in de straat, bofkont, de onvermijdelijke Montessorischool vlakbij, wat wil je nog meer, ook leuke oppasmeiden dichtbij en dat vond ik nou weer grappig want Tamar was die oppasser en die had ik een jaar of 5 geinterviewd, zo wordt de cirkel steeds ronder en ik steeds ouder 🫢.

School

Maes die 7 jaar oud is, zit alweer in groep 4 en over school was hij heel beslist…leuk, dat is het, die school. En wat maakt het dan leuk? Nou? Rekenen, dat is leuk en daar is Maes dan ook goed, althans naar eigen zeggen 😉, maar ik moet zeggen, ik denk niet dat hij overdrijft. Taal vindt hij minder leuk, maar ja Maes, er zijn veel mensen die taal kunnen omzetten in mooie praatjes, terwijl mensen die goed kunnen rekenen ook heel hard nodig zijn….daar hoef je nu nog niet je hoofdje over te breken, dat komt nog wel als je naar de grote school gaat.

Of er nog wat vervelends te doen is op school, daar moet Maes heel hard over verzinnen, maar na lang aandringen kwam er toch iets uit…….’als andere kinderen hard praten in de klas vind ik dat vervelend, want dan kan ik me niet concentreren’. Kijk Maes, dacht ik, that’s the spirit, jaja is Engels, komt nog allemaal, goed bezig!

Hobby’s

Ondertussen stonden zijn vriend Jason en zusje Emi die hun ongeduld niet langer konden bedwingen, onder aan de trap te roepen hoelang het nog zou duren, dat interview….nou vooruit, 5 minuten nog, dan is het op, begrijp ik wel Maes, je wordt tenslotte niet elke dag geïnterviewd. Hobby’s? Daar hoefde Maes niet lang over te denken…voetbal, en ja hoor, voetbal en geheel in stijl stond hij klaar voor de foto….dat het uiteindelijk toch niet zou lukken om de finale van het EK te halen en te winnen, dat wisten we toen nog niet , maar Maes geloofde er heilig in, jammer, jammer Maes, bereid je maar voor, dit ga je nog heel vaak meemaken, die teleurstelling verbijten 🫣. Hockey is Maes ook erg goed in, en wat zou fijn is …..die hockeyers winnen heel wat meer kampioenschappen dan voetballers! Dus ga daar vooral mee door!

Zo, nog even de Pokemon kaarten bewonderen en dan gaat Maes bezwijken onder de druk vanuit de gang om het interview te beeindigen…..gelijk heb je Maes, het is mooi geweest en….je best doen op school , dan pas voetballen of hockeyen, dan word je nog eens een echte kampioen…..succes Maes.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.