Ik vertrek

door • 13 juli 2024 • Bewoners

In de rubriek ‘Ik vertrek’ hebben we dit keer wel víér vertrekkers uit de straat. Wie zijn dat? En waar gaan ze naartoe? Nina zocht het uit.

Odin en Femke

Allereerst Odin en Femke, met zonen Ivar en Mikas. Zij hadden het zeer naar hun in de straat, maar hun woning werd wel erg klein met een tweede kind erbij. En dus zijn ze al op 21 augustus 2021 begonnen met de voorbereidingen voor de toekomst. Kijk, dit was die dag:

Afgelopen februari zijn zij uit de straat verhuisd. Eerst naar een tijdelijke huurwoning op de Lloyd pier, vlakbij waar ze aan het bouwen zijn. Het is een CPO-project: collectief particulier opdrachtgeverschap. Samen met 9 andere huishoudens wordt daar Loods Celebes gebouwd, tegenover het voormalige Rotterdamse Lloyd gebouw. De voorgevel is gelijk, erachter mag ieder z’n eigen woning ontwerpen. De ontwerpfase is nu klaar, het bouwen is begonnen. De fundering staat, het beton is onlangs gestort.

Wil je weten hoe het eruit komt te zien? Kijk dan maar eens op www.loodscelebes.nl. Het past helemaal bij de duurzame ambities van het stel, te zien in hun werk binnenkort dus ook in hun woning. Het ga jullie goed voormalige overbuurtjes!

Marjolijn en Aldrick

Marjolijn en Aldrick van #34 zijn deze week naar Kralingen verhuisd. We zagen ze een paar jaar geleden komen met 2 kinderen en 1 in de buik, vers uit New York. Hadden vanuit NY geboden op het helemaal uitgewoonde voormalige opvanghuis, en hebben dat in stijl laten opknappen.

De afgelopen 5 jaar bewoonden ze het fraaie pand met hun 3 B’s: Boris, Babette en Bodine. Marjolijn werd actief bij Koken à la Flo, zat in de Halloween organisatie, schreef in de TeleGraafFloris. Aldrick bouwde de boel mee op het Eeuwfeest. Marjolijn schitterde ook eens in de rubriek ‘Geslaagd!’ nadat ze zich had laten omscholen tot bassisschoolleerkracht. In de lockdown-periode kreeg ze zomaar een stage in de schoot geworpen, toen zij en ook Aldrick hun beurten deden in het Graaf Florisschooltje . Dat heeft haar geen windeieren gelegd, want ze studeerde cum laude af aan de pabo in 2022.

Het stel en de kids waren op de meeste borrels wel aanwezig en hadden goede aansluiting in de straat. Het is niet dat het ze niet bevalt hier, “zéker wel hoor!” maar ja, er kwam een kans voorbij met grotere tuin in de buurt waar Aldrick is geboren en getogen, waar zijn moeder en zus ook wonen, en dus, nou ja, enfin… het werd dus Kralingen. “Oh, wat jammer dat ze vertrekken!”, hoor ik van alle kanten. Jullie blijven relatief in de buurt, dus kom vooral nog eens langs op een van de activiteiten. Tot ziens!

Barbara en Ocker

Ook Ocker en Barbara waren graag geziene gasten op de vereningsactiviteiten, samen met hun kinderen Berend, Mila en Josephine (Joosje), en hond Sjef. Kijk, hier zie je ze bij het EK-kijken in het Hoekpandje.
In november 2021 interviewde Peter ze voor de rubriek ‘Nieuwe Buren en dacht nieuwe rentmeesters te hebben gevonden voor het fraaie pand op #89, die wellicht de 21 jaar van de vorige bewoners wel zouden overtreffen. Dat is toch anders gelopen dan gedacht. Ook tegen hun eigen verwachtingen in… Maar toen ze tegen een prachtig pand aanliepen in Lochem met veel buiten eromheen, lonkte dat buitenleven kennelijk zoveel meer dan het stadse leven dat ze nu leiden, dat ze spontaan het roer omgooiden. Veel geluk voor jullie!

Kees

Op de mid-zomerborrel hoorden de leden tot hun grote verbazing dat oude rot Kees Koppenaal (links op de foto) de straat gaat verlaten. Kees woont al 51 jaar in de straat; is een trouwe bezoeker van de borrels en heeft altijd een mooi verhaal paraat, uit zijn roemruchte leven. Hij heeft veel van die verhalen ook aan het papier toevertrouwd en een selectie daar weer van uitgegeven. Oud-straatbewoner Jeroen van der Beek schreef er een mooi artikel over.

Kees blijft in de buurt wonen, hij verhuist naar de Breitnerstraat – hoek Matthenesserlaan. Dichtbij genoeg om de straatactiviteiten te blijven volgen en bezoeken. Dochter Floor en haar gezin blijven in de straat wonen, dus ook om die reden zullen we Kees nog vaak genoeg in de straat zien opduiken. Het ga je goed Kees!

Ik vertrek… ik blijf

Gelukkig zijn er ook buren die wel vertrekken uit hun huis, maar die toch nog blijven… in de straat wel te verstaan. Wat fijn dat jullie blijven, Lisanne & Joost en Rogier & Mechteld! Heel veel woongenot toegewenst in jullie nieuwe huizen.

Nina Huygen
Laatste berichten van Nina Huygen (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.