Geslaagd!

door • 13 juli 2024 • Bewoners, Festiviteiten

Hoera! Ook dit jaar hingen er weer de nodige vlaggen-met-schooltas te pronken, en konden we meerdere straatgenoten feliciteren met het behalen van hun diploma. Nina ging langs bij de geslaagden met een kleine attentie namens het bestuur van de vereniging.

Meike van 102A

Twee jaar geleden was Tony langs gegaan bij broer Juste. Nu was het de beurt aan zijn zus Meike, die haar diploma heeft gehaald aan het Libanon Lyceum. De trotse moeder nam de attentie in ontvangst, want Meike zelf was op dat moment niet thuis. De volgende dag kreeg ik een appje van Meike, die de kaart en de chocoladereep kon waarderen: ‘enorm lief J!’ Ik vroeg haar naar haar plannen voor komend jaar. Ze gaat eerst een jaar Bedrijfskunde studeren, om daarna door te gaan met Technische Bedrijfskunde in Delft. Eén les heeft Meike in ieder geval al geleerd, en dat is dat het leven een feest is waarbij je de slingers (i.c. de vlag) zelf moet ophangen. Heel veel succes in Delft, Meike! Dat wordt vast ook heel gezellig, met heel veel slingers, feestjes en alles wat daarbij hoort.

Ami van 72A

Op #72 was het Ami die haar diploma had behaald. Haar zus Elem, die net als Juste ook twee jaar geleden ook in deze rubriek was geportretteerd, deed open en nam de attentie in ontvangst. Want Ami zelf was vertrokken op examenreis en dus met veel leukere dingen bezig. Ik ben vergeten te vragen wat de plannen van Ami zijn voor volgend jaar (en verder) maar dat horen we vast nog wel een keer. Ook jij succes en alle goeds gewenst voor het vervolg, Ami!

Kate van 80B

Ook Kate was zelf niet thuis toen ik haar de attentie kwam brengen. Haar moeder Mariska nam de kaart & reep in ontvangst. Kate heeft net als Ami haar diploma behaald aan het Libanon Lyceum, met een NT/NG profiel. Daarmee kun je echt nog alle kanten op. Maar Kate weet nu nog niet wat te kiezen, dus gaat ze eerst een tussenjaar doen om daar wat beter over na te denken en ondertussen een beetje werken en misschien wat reizen. Verstandig Kate, je bent net 18 geworden en hebt nog een heel leven voor je. Studeren en een serieuze baan ga je nog zoveel jaren doen, dat komt heus wel. Je hebt de tijd! We kregen deze prachtige foto opgestuurd. Ik vind dat Kate er trots en zelfbewust op staat. Geniet van je aankomende jaar en veel succes de jaren erna!

Rosa van 63

Ik had er geen vlag zien hangen, maar wist wel dat ze in haar eindexamenjaar zat. Toen ik begin mei het boek van haar vader kwam lenen als voorbereiding op het filosofische gesprek, was het Rosa die voor mij de deur open deed. Ze zat toen midden in haar eindexamens. Ze had er al een paar achter de rug en was aan het blokken voor het laatste vak; ze er al veel vertrouwen in. Dus het verbaasde niet toen ik bij haar moeder – onze vaste columnist Liesbeth – polste over de uitslag, te horen kreeg dat het diploma in de pocket was. Van harte Rosa! Volgend jaar gaat ze beginnen aan de opleiding Travel and Hospitality aan het ROC Mondriaan in Den Haag. Lekker treinen vanuit Rotterdam, want ze blijft nu nog thuis wonen. Maar als Rosa die opleiding heeft afgerond, zal ze vast en zeker uitvliegen en de wereld gaan ontdekken en veroveren. Het ga je goed!

Wonne van 35A

Een vlag hing er niet, dus het was me niet meteen opgevallen. Maar gelukkig waren er oplettende buren die me erop attendeerde: ook Wonne is geslaagd! Met een havo diploma, met profiel kunst op zak van het Rotterdams Lyceum, kan hij nu genieten van vrije tijd. Ook Wonne woont komend jaar nog gezellig in de Graaf Floris, en gaat een vooropleiding doen voor de kunstacademie. Dat betekent 1 dag in de week naar school. En dus veel tijd voor tekenen (of een bijbaantje wellicht…). Hij denkt erover op de richting ‘illustratie’ te gaan doen, maar dat weet ie nog niet helemaal zeker. Genoeg tijd nog om dat te gaan ontdekken. We hebben hem al een aanbod gedaan om zijn werk te publiceren in de TeleGraafFloris, kan ie vast zijn portfolio opbouwen. Wie weet zien jullie in volgende edities zijn werk. De reep viel in ieder geval in goede aarde: ‘Mijn lievelingssmaak’. Geniet ervan Wonne!

Tijs van 46

En de foto in de kop, tot slot, is opgehangen door ouders Karin en Onno. Uitgehangen voor hun al uitwonende zoon Tijs, die zijn HBO diploma ‘Marketing for Social Business’ heeft behaald, een variant op commerciële economie. Sociaal en ondernemend, dat klinkt als een gouden combinatie, waarmee je een mooie toekomst mee tegemoet kan. Hoewel hij dus al niet meer hier woont, verdient ook hij natuurlijk een hartelijke felicitatie. Ook jij van harte gefeliciteerd, Tijs! Je ouders zijn trots op je, en je (oud-)straatgenoten ook.

P.S.

Mocht ook jij (jouw kind) dit jaar ook geslaagd zijn, maar we zijn aan jouw huisje voorbij gegaan, laat het even weten op vereniging@graafflorisstraat.nl – dan brengen we ook jou een felicitatie en wat lekkers. (We hebben geen Pieten die dat allemaal in de gaten houden en ook geen Groot Boek waar alles in staat…) En tot slot: de tractaties zijn financieel mogelijk gemaakt door het Lief & Leed potje van OpzoomerMee. Heb je andere suggesties voor lief of leed attenties, ook dan kun je mailen naar de vereniging.

de attentie namens de vereniging
Nina Huygen
Laatste berichten van Nina Huygen (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.