FeestWeek Middelland

door • 13 juli 2024 • Buurt en wijk, Festiviteiten

Huize Middelland organiseerde in mei voor het eerst een festival van een week lang door de hele wijk heen. Begin van een nieuwe traditie? Hier een verslag vanuit het Graaf Floris-perspectief. 

Op alle plekken van Huize Middelland waren er tussen 11 en 19 mei verschillende activiteiten, onder de noemers groen, kunst/creatief, culinair, film en muziek. 

Deze beschrijving is dus slechts een greep uit de vele activiteiten. Op www.huizemiddelland.nl vind je het volledige programma.

Niche pop-up fotobooth

Op zaterdag 11 mei had onze straatgenoot Susanne Vuyk de stoep van het hoekpandje omgetoverd tot een prachtige bloemenzee, waar mensen zich voor konden laten fotograferen. Zij liet alle buurtbewoners echt shinen. Je wordt helemaal vrolijk van haar portretten, en dat is precies haar bedoeling: het beste van de mensen laten zien en schoonheid en lief zijn voor elkaar toevoegen aan de wereld. 

Kijk voor de hele collectie op haar FB.

Tekenclub

Onder de bezielende leiding van Carine Hooykaas werd op dinsdag 14 juni de verbeelding van Middelland geschilderd op een groot doek. Het prachtige resultaat is nog altijd te bewonderen in ons Hoekpandje.

Filosofisch vraaggesprek

Ik interviewde Gerard Drosterij over zijn boek ‘Werelddenkers, een nieuwe geschiedenis van de filosofie tot aan Descartes.’  Het werd een levendig vraaggesprek waarin alle toehoorders zich mengden, en waarin we de huidige tijd (politiek, lokale initiatieven, gemeenschapszin) probeerden te duiden vanuit filosofisch perspectief. Het leverde mooie gesprekken op, waarbij iedereen een beetje verrijkt en iets meer in verwarring het pand verliet.

Filmavond

Op vrijdag 18 mei was het de bedoeling om een Schoolpleinbios te organiseren. We zouden het heel toepasselijke ‘Fadre & Modre’ gaan bekijken op het schoolplein van de Harbour International School: een Deens komische film over een groepje ouders op een school. Helaas gooide het weer roet in het eten. Maar gelukkig konden we uitwijken naar het Wijkpaleis. En we proberen de schoolpleinbios met deze film in de reprise te nemen op vrijdag 20 september. Nog niet zeker of we het financieel rond krijgen, maar zet maar vast met potlood in de agenda.

Branco Festival

Een samenwerking van het organisatiecomité van Robert Jager en zijn studenten (al 20 jaar) en (dit jaar voor het eerst) het vrijwilligersnetwerk van Huize Middelland. Deze combinatie was een groot succes dat naar meer smaakte. Volgend jaar weer!

Onze organisatie van het Eeuwfeest was opgevallen bij Robert en hij vroeg Paul de bar te coördineren. Meerdere plekken van Huize Middelland leverden personeel (lees: vrijwilligers). En zo werd het zowel voor als achter de bar een feestje, met mooie ontmoetingen.

Nina Huygen
Laatste berichten van Nina Huygen (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.